24 Şubat 2012 Cuma

İzledim : Fetih 1453 Nasıl Bir Film ?

   Evet, bugün Fetih 1453 filmine gittim ve blogumda da bu filmle ilgili bi yazı olmazsa olmaz diye de başlayayım di mi :))

   Öncelikle böyle bir çağı kapatıp bir çağı açan, yüzyıllardır dünyaya hükmetmiş tarihimizin önemli bir fethinin büyük prodüksüyonlu, iddialı bir filminin yapılması
gereklilikten öte zorunluluktu diye düşünüyorum ve yapıldığı için de mutluyum açıkçası. Bunun için Faruk Aksoy'u tebrik etmek gerek.




FİLM BİLGİLERİ
Yapım:2010 - Türkiye
Tür:Aksiyon, Tarih,
Süre:165 dakika
Yönetmen:Faruk Aksoy,
Oyuncular:İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Şahika Koldemir, Recep Aktuğ, Sedat Mert, Özkan Güngör, Volkan Keskin, Erdem Alkan, Ali Rıza Soydan, Naci Adıgüzel, Devrim Evin, Edip Tüfekçi, Namık Kemal Yiğittürk, Özcan Alişer, devrim evin, Cengiz Coşkun, Murat Sezal, Raif Hikmet Çam, Hüseyin Santur,
Senaryo:Faruk Aksoy, Atilla Engin, İrfan Saruhan,
Yapımcı:Faruk Aksoy, Ayşe Germen, Servet Aksoy


   Filme gelecek olursak, senaryo genel itibariyle herkesin bildiği gibi şanlı askerimizin Kostantiniyye'yi nasıl fethedip bugün üzerinde yaşadığımız İstanbul toprakları şeklinde bize hediye ettiği şeklinde..

   Ancak burda yönetmen sadece savaşlar, kanlar, patlamalar vs. üzerinden gitmemiş. Film içinde birçok duygulu sahne var baktığımızda ve bu sahneler filme renk katmış.

   Tabi ki bunu derken savaş sahneleri hakkında olumsuz bir yorumda bulunmuyorum. Şu ana kadar izlediğim filmlerin savaş, çatışma ve kavga sahnelerinde en üst sırayı verebileceğim bir yapımdı doğrusu. Demek istediğim filmden duyguların eksik edilmeyişi ayrı bir hoşuma gitti.

    Bu konuda en çok etkilendiğim sahne Fatih Sultan Mehmet Han'ın oğlu Yıldırım Beyazıd'a sarılmasıydı.

    Genel olarak güzel diyebileceğim bu filmde tek gözüme çarpan şey Fatih Sultan Mehmet'in pelerinin bana aşırı şekilde uzun gelmesiydi. Neyse bu da nazarlık olsun :)

Gitmeyi düşünenler için bir de fragman ekleyeyim gerçi her yerde bas bas bağırıyor ama olsun :)





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hamza Çolak Kişisel Blog