7 Mart 2012 Çarşamba

iPad 3 mü yoksa iPad HD mi?

Dünya yeni oyuncağını bekliyor
Apple’ın gerek endüstri gerekse tüketici tarafında merakla beklenen yeni oyuncağı bu akşam Türkiye saatiyle 20.00’de belli oluyor.
Favori iPad 3, sürpriz ürün Apple TV olarak görünüyor. Toplantı San Francisco’da... Yeni ürünün iPad olacağı ancak isminin iPad 3 değil iPad HD olacağı yönünde tahminler ağırlık kazanıyor. Yüksek tanımlı görüntü teknolojisine karşılık gelen HD ile iPhone 4S’lerdeki retina ekran teknolojisini tablet PC’ye taşınacak.

Yeni ürünün çok daha güçlü işlemci ile geleceği, batarya tarafında daha güçlü pil sistemine geçileceği, işlemcisi ile daha hızlı bir performans sunacağı önü sürülüyor. Öte yandan Apple’ın son yıllardaki ürün performansı şirketi 500 milyar dolarlık değerle dünyanın en değerli şirketi durumuna taşıdı. Bugünkü ürünün şirketin piyasa değerini daha da yukarı taşıyacağını öngören analistler olduğu gibi bu haftayı kar satışı yapılması gereken bir nokta olarak yorumlayanlar da var.

iPAD’TE NELER OLACAK NELER?
Ekranı parlayacak
Apple’ın iPhone 4’te kullandığı, iPhone 3’e göre 4 kat kaliteli görüntüye işaret eden retina ekran olacak. 2048x1536 piksel çözünürlük yolda.
İsmi iPad HD mi?
Apple’ın yeni iPad modelinin iPad 3 ismiyle çıkması beklenirken, dün ortaya iPad HD ismi atıldı. HD, yüksek tanımlı çok daha kaliteli ekran seviyesine karşılık geliyor.
8 MP’ye göz kırptı
Ürünün 3, 5 hatta 8 Megapiksel seviyesine çıkması bekleniyor. Özellikle görüntülü görüşme adına ön taraftaki kamera çözünürlüğünün
seviyesi artırılabilir.
İncelik peşinde
Yeni nesil iPad’in 8.8 milimetre incelik seviyesini daha aşağı çekmesi bekleniyor. Bu durumda cihazın daha hafif ve taşınabilir boyutta olacağı öngörülüyor.
Fiyatı değişmez
Apple’ın mevcut devam edeceği, yeni iPad’in hafıza kapasitesine göre 500 dolarla 700 dolarlık fiyattan çıkacağı ifade ediliyor.
Hızlanıyor...
Yeni nesil iPad modelinin dört çekirdekli işlemci ile gelebileceği, bu durumda hız ve performans tarafında rakiplerine ciddi fark atacağı konuşuluyor.
4G şebekesi olacak
ABD’de kullanılan ve 3G şebeke teknolojisini bir adım öteye taşıyan LTE (4G) teknolojisinin üründe olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Cihazda Bluetooth 4.0 ile taha hızlı veri transferi de yapılacak.

Kaynak: Milliyet

---------------------------

GÜNCELLENMİŞ HALİ İÇİN DEVAM EDİNİZ
Yeni iPad'in İsmi iPad 3, iPad HD Değil SADECE iPad Oldu

Apple neden yeni iPad modelinin ismini iPad 3 ya da başka takılı bir isim koymadı da sadece iPad dedi? Apple'ın bu isim hamlesiyle yapmak istediklerini açıklıyoruz.
09/03/2012 09:30

   Geçtiğimiz gün Apple, yeni iPad modelini tanıttı. Yeni iPad modelinin ismi, beklenmedik bir şekilde yeni iPad oldu. Ancak bu biraz kafa karışıklığı yarattı. Çünkü birçok insan iPad'in, yani üçüncü nesil iPad'in ismini Yeni iPad olarak düşünmeye başladı. Halbuki burada kullanılan yeni sıfat olarak kullanılmış. Yani ismi ilerde yepyeni, en yeni gibi değil de sadece iPad olacak.

 Bu durum akıllara hemen yeni iPhone modelini getirdi. Bu sene tanıtılması beklenen iPhone'un ismi "iPhone 5 mi? Yoksa iPhone 6 mı?" olacak diye tartışılırken bir anda boyut değişti ve isminin sadece iPhone olması gibi bir ihtimal gün yüzüne çıktı. Eğer Apple, iPad ile ilerde izleyeceği yolu işaret ediyorsa -ki bizce ediyor, sıradaki iPhone modelinin isminin sadece iPhone olmasının ihtimali çok yüksek.

Peki bu hareket mantıklı mı gelin birlikte sebeplerine bakalım. Öncelikle Apple, numaranın uzamasından ve rakamların büyük anlamlar içeriyor olmasından sıkılmış olabilir. Düşünsenize bundan 10 sene sonra iPad 13 modelinin çıkması biraz garip olmaz mı? Bunun yerine sadece iPad diyip parantez içerisinde üretim yılını söylemek daha mantıklı olabilir. Çünkü ürünün esas ismi iPad ve bu hiç değişmeyecek. Tıpkı iPhone'da olduğu gibi.

Rakamların büyük anlamlar içermesinden dolayı dedim, hemen onu da açayım. Apple, bildiğiniz gibi her sene büyük yeniliklerle ürün çıkaran bir firma değil. Aksine, mobil cihazlarda 2 senede bir büyük yenilik peşinde koşuyor. Her ne kadar ilk iPad'den ve ilk iPhone'dan hemen sonra çıkan ürünler köklü değişiklikler getirse de sonrasında 2 senede bir yönetmi işleme konmuş gibi duruyor. Bu sebeple ismin sonuna gelen her numara artışı, boş beklentiyi arttırıyor.
Aslında özellikle Apple sevmeyenlerin en çok kullandığı "Apple yenilik yapmadı, azıcık değişiklikle yeniymiş gibi piyasaya sundu" lafı bu sayede tarihe karışmış olacak. Çünkü Apple, tıpkı Mac modellerinde uyguladığı gibi güncelleme sistemini getirecek. Yani iPad, her sene güncellenmiş olacak. Bu da devrim niteliğindeki beklentileri azaltmış olacak. Zaten her yeni çıkan iPad'in her zaman aynı fiyattan satılıyor olması da bunun en büyük kanıtlarından biri. Böylece Apple bize uzun zamandır uyguladığı politikanın mantığını da açıklamış oldu.

Anlayacağınız her sene iPad ve iPhone, tıpkı iMac veya MacBook modelleri gibi güncellenecek, güncellendiği zaman da aynı fiyattan satılmaya devam edecek. Tek bir ürün çatısı oluşturmak için bizce mantıklı bir hareket. Bildiğiniz gibi iMac 1, 2, 3 ya da MaBook 1, 2, 3 diye isimler bulumuyor. Aksine satılırken ürünler iMac ya da MacBook diye satılıyor. Sadece parantez içinde üretim yılı ürünün içerisinde belirtiliyor.

Kaynak: ShiftDelete.Net






0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hamza Çolak Kişisel Blog